BOTOX

  Behandlingen är snabb och enkel. Genom knappt kännbara tunna nålstick injiceras Botox i avsett behandlingsområde. Ingen bedövning behövs och man kan återgå till normala aktiviteter direkt efter behandlingen,

  Permanenta bekymmer, ålders och rökrynkor i ansiktet kan påverka hela vårt utseende. Men det går snabbt och enkelt att åtgärda för den som önskar.

  • Rynkor mellan ögonbrynen. (bekymmersrynkor)

  • Kråksparkar, ger lyft och piggare blick

  • Rynkor i pannan

  • Rynkor kring munnen

  • Hals

  • Käkmusklerna, ger ett smalare ansikte

  • Sura mungipor

  • Läppkontur (lipflip) ger putande läppar

  Lipflip

  Behandla muskeln runt munnen för att skapa ett diskret lyft och intrycket av fylligare läppar. Med botox slappnar muskeln runt munnen av vilket gör att läppen rullar ut lite och detta resulterar i att läppen får ett naturligt plut. Det tar ca 1-2 veckor tills behandlingen ger full effekt och hållbarheten kan variera men håller omkring 3-4 månader. Svullnad, rodnad och blåmärken kan vara vanligt efter en behandling men brukar försvinna efter ett par dagar upp till 2 veckor.

  Horisiontella rynkor i pannan

  Rynkor i pannan kan tynga ner hela ansiktet. Men det går enkelt och snabbt att åtgärda med en muskelavslappnande behandling – och det gör stor skillnad med Botox behandling.
  Man injicerar en liten mängd Botox på specifika punkter, då stängs signalen till en eller flera specifika muskler tillfälligt av. När musklerna inte längre är konstant ihopdragna slätas rynkorna ut och syns mindre.

  Botox Behandlingar

  Vanliga Frågor

  Genom att placera Botox i våra muskler kan vi uppnå en rad olika resultat. Det minskar våra rynkor i ansiktet och vi kan se många år yngre ut . Läs gärna våra frågor och svar innan du gör en Botoxbehandling

  Boka tid

  Gör behandlingen ont? När ser man resultat?

  Behandlingen går snabbt och gör inte särskilt ont. Nålarna som används är väldigt tunna, och smärtan kan efterliknas akupunktur.
  Resultatet kommer smygande efter ett par dagar, och tar upp till 10-14 dagar för full effek

  Hur länge håller en behandling med Botox?

  Det beror på vilken mängd botox som använts. Men lägger man för mycket av medlet i musklerna kan de bli för tunga och man får inte önskad kosmetisk effekt. Starka muskler i ansiktet kan även orsaka att kraften återkommer snabbare. Även träning påverkar hur länge botox håller, Tränar du hårt flera gånger per vecka, kan detta resultera i att botoxen går ur din kropp snabbare.

  Är botox farligt? Finns det biverkningar?

  Botulinumtoxin är ett välbeprövat läkemedel som även används inom sjukvården, till exempel på barn för att behandla spacticiteter och muskelkramper.
  Biverkningarna av toxiner är relativt få och ofta övergående. Mindre blåmärken kan förekomma om man kommer åt något kärl.
  Vissa personer har även en tendens att känna en tyngd i pannan de första veckorna efter behandling i pannan
  I sällsynta fall kan botox komma i kontakt med en nerv som kontrollerar ögonlocket, framförallt när man behandlar glabellan. Då kan man få ett tillfälligt snett hängande ögonlock. Det är därför viktigt att inte träna under första dygnet efter behandlingen.

  Hur ser man ut direkt efter en Botox behandling?

  Precis efter behandlingen kan du få små röda prickar på huden som går ner efter några minuter. Efter en liten stund märks det inte att du fått Botox.

  När ska man inte ta Botox?

  Du kan göra en botox behandling om du försöker att bli gravid eller genomgår IVF.
  Botoxbehandling skall dock undvikas vid graviditet och amning.
  Man bör undvika Botox om man har neurologiska sjukdomar.
  Man får inte en ha infektion i området som ska behandlas utan det är bättre att vänta tills det läkt ut.

  Vad bör jag tänka på efter en Botox behandling?

  Ge din hud lite tid att återhämta sig efter Botox innan du börjar sola, det gäller både solarium och naturligt solljus.
  Risken för blåmärken efter behandlingen ökar när kroppen eller ansiktet blir för varmt. Undvik varma badtunnor och bastu, vänta även med att ta en varm dusch i minst 12 timmar.
  Ligg helst inte ner de första fyra timmarna efter injektionerna. Både böjning framåt och liggande kan sprida toxinet och leda till biverkningar.
  Sova gärna på rygg första natten, det underlättar för injektionerna att sätta sig i musklerna.
  Drick inte alkohol och undvik rökning ett dygn efter din behandling.
  Träna inte första dygnet.

  .

  Gummy smile

  För dig som visar för mycket av tandköttet då du ler och detta besvärar dig. Genom att injicera botox kan man slappna av muskeln som drar läppen för högt över tandraden, med det kan man du få ett leende du trivs och känner dig komfortabel med.

  Jawline slimming

  Botox behandlling av masseter muskeln (käkmuskeln) / ”Jawline slimming” Upplever du att du har breda käkar och önskar att få ett smalare/ mer avlångt ansikte? Då kan denna behandlingen vara aktuell för dig! Botoxbehandling av käkmuskeln är även utmärkt för dig som vill sluta gnissla med tänderna eller pressar tänder! När man behandlar käkmuskeln med botox slappnar muskeln av och blir mindre vilket kan göra ansiktet mer v-format. Detta kan ge intrycket av ett slimmat ansikte/utseende. Det tar ca 1-2 veckor tills behandlingen ger full effekt och hållbarheten kan variera men håller omkring 3-4 månader. Svullnad, rodnad och blåmärken kan vara vanligt efter en behandling men brukar försvinna efter ett par dagar upp till 2 veckor. Mängden botox som behövs kan variera från person till person då alla har olika starka muskler. För ”jawline slimming” krävs det oftast mer än en behandling för att kunna se skillnad. Ibland kan det behövas ca 2-3 behandlingar för att uppnå det resultatet man söker och till en början rekommenderas det att man underhåller med tätare intervaller för att ”lära” muskeln att slappna av samt få ett mer hållbart resultat.